Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-05@08:02:01 GMT

روزگار ناخوش رودخـانه خشکه

تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۳۷۴۳۲

روزگار ناخوش رودخـانه خشکه

همشهری آنلاین_حسن حسن‌زاده:  این روزها سرازیر شدن فاضلاب مجتمع مسکونی کوهسار به کانال جمع‌آوری آب‌های سطحی محله خبرساز شده و معضلات بسیاری برای اهالی خیابان‌های بهشتی و مفیدی و کوچه جویباران ایجاد کرده است. فاضلاب مجتمع مسکونی بالادست محله درکه بی‌وقفه به کانال آب خیابان بهشتی می‌ریزد و علاوه بر ایجاد مشکلات زیست‌محیطی در محله، در کوچه جویباران و خیابان مفیدی هم جاری می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گزارش به درخواست اهالی محله ابعاد این مشکل، اقدامات و پیگیری‌ شورایاران و شهرداری از شرکت فاضلاب را برای رفع این معضل و تکمیل شدن شبکه فاضلاب درکه جویا شدیم.  

برای دسترسی به کانال جمع‌آوری آب‌های سطحی محله درکه، مسیر انتهای خیابان بهشتی را در پیش می‌گیریم؛ کانالی که در واقع یک رودخانه فصلی است و اهالی درکه آن را با نام «رودخانه خشکه» می‌شناسند. تکمیل نشدن شبکه فاضلاب شهری در محله درکه پای فاضلاب‌های خانگی را به رودخانه خشکه هم باز کرده و این روزها برای اهالی خیابان‌های بهشتی و مفیدی و کوچه جویباران حسابی دردسرساز شده است.

سید محسن میرزمانی/ عضو شورایاری محله درکه

در محلی که مسیر رودخانه خشکه به خیابان بهشتی می‌افتد، یک لوله قطور که فاضلاب مجتمع مسکونی بالادست را بی‌وقفه به کانال می‌ریزد جلب توجه می‌کند. «سید محسن میرزمانی» عضو شورایاری محله درکه می‌گوید: «فاضلاب مجتمع مسکونی کوهسار به دلیل خطای پیمانکار با یک لوله اصلی به کانال آب خیابان بهشتی می‌ریزد. شبکه فاضلاب شهری در محله درکه تکمیل نشده و اهالی با حفر چاه و چاهک فاضلاب خانگی را دفع می‌کنند. این میان، فاضلاب و آب‌های مصرفی خانه‌های کوهسار به یک لوله اصلی می‌ریزد ولی این لوله اصلی راهی به جز بستر رودخانه خشکه ندارد.» پیامدهای این معضل، تنها به بوی بد فاضلاب و مشکلات زیست‌محیطی سرازیر شدن فاضلاب به کانال ختم نمی‌شود. مدت‌هاست ساکنان کوچه جویباران از سرازیر شدن فاضلاب در کوچه و حتی خانه‌ها و مغازه‌های اطراف گلایه دارند.

«محسن‌الله‌وردی» از ساکنان کوچه جویباران می‌گوید: «معمولاً نیمه‌های شب فاضلاب مجتمع مسکونی محله کوهسار را در لوله اصلی که به جایی متصل نیست رها می‌کنند. فاضلاب خانگی این مجتمع راهی به جز کانال آب خیابان بهشتی ندارد و در مسیر رسیدن به این کانال هم در کوچه‌ها و خیابان‌های اطراف سرازیر می‌شود. گاهی حجم فاضلاب آنقدر زیاد می‌شد که دریچه فلزی کف خیابان را کنار می‌زد و از آن نقطه به خیابان‌های اطراف راه باز می‌کرد. مدتی قبل، اطراف دریچه را بتن گذاشتند و مسیر فاضلاب را با یک لوله انحرافی عوض کردند. اما باز هم فاضلاب به خیابان مفیدی، مغازه‌ها و ورودی منازل کوچه جویباران می‌ریزد. تا امروز استشهادنامه اهالی محله و پیگیری شورایاران برای حل معضل نتیجه‌ای نداشته و هنوز هم اهالی با معضلاتی مثل بوی بد فاضلاب در کوچه و خیابان، موش‌های‌ فاضلاب و... دست و پنجه نرم می‌کنند.» 

همسایگی‌ با موش بزرگ!

دردسرهای دفع فاضلاب خانگی، مشکل یک یا ۲ خیابان محله درکه نیست. اهالی به‌ویژه ساکنان بالادست این محله و خانه‌های نزدیک رودخانه سال‌هاست که با معضل دفع فاضلاب و تکمیل نشدن شبکه فاضلاب شهری دست و پنجه نرم می‌کنند. فاضلاب خانگی در بالادست محله درکه در کوچه‌های موسوی مطلق، یاس و... هنوز هم با ابتدایی‌ترین روش ممکن یعنی حفر چاه و چاهک دفع می‌شود؛ روشی که علاوه بر تحمیل هزینه‌های بسیار برای تخلیه مداوم چاه‌های خانگی، پیامدهای زیست‌محیطی مانند جاری شدن فاضلاب در رودخانه درکه و کوچه و خیابان‌ به همراه دارد.

«هادی طاهری» یکی از ساکنان درکه از پیامدهای تکمیل نشدن شبکه فاضلاب می‌گوید: «سال‌هاست که منتظر تکمیل شبکه فاضلاب شهری و پایان مشکلات و دردسرهای دفع فاضلاب در محله هستیم. خانه ما قدمت زیادی دارد. سال‌ها پیش برای دفع فاضلاب در حیاط خانه یک چاه جذبی حفر کرده‌ایم. اما به دلیل بالا بودن سطح آب‌های زیرزمینی به‌ویژه در نزدیکی رودخانه، چاه‌ زود به زود پر می‌شود و هر سال هزینه‌های بسیاری برای تخلیه چاه فاضلاب می‌پردازیم. از طرفی متأسفانه برخی از اهالی به همین دلیل آب‌ مصرفی و فاضلاب خانگی را در رودخانه تخلیه می‌کنند که باعث افزایش تعداد موش‌ها شده است. حالا یکی از مشکلات خانه‌های همسایه رودخانه موش‌های بزرگی است که گاهی گذرشان به خانه‌ها می‌افتد.» 

یک قدم بلند تا تکمیل شبکه فاضلاب رضا رحیمیان‌پور/ شورایار درکه

لوله‌گذاری شبکه فاضلاب در بسیاری از کوچه‌های فرعی درکه انجام شده، اما فقط مانده یک گام دیگر تا لوله‌گذاری اصلی و وصل شدن به شبکه فاضلاب شهری؛ گام مهمی که البته سال‌هاست اهالی درکه برای تحقق آن انتظار کشیده‌اند.

«رضا رحیمیان‌پور» شورایار درکه می‌گوید: «تکمیل شبکه فاضلاب شهری در محله ما مشروط به تکمیل این شبکه در محله‌ پایین دست یعنی اوین و تکمیل لوله‌گذاری اصلی در محدوده بزرگراه شهید چمران است. اگرچه با پیگیری‌های انجام شده، لوله‌گذاری در معابر فرعی محله انجام شده اما تا زمانی که شبکه فاضلاب در پایین دست محله تکمیل نشود، امکان وصل شدن خانه‌ها به شبکه فاضلاب وجود ندارد.» با وجود این پیگیری‌های شورایاران از شهرداری نتایج مثبتی هم به همراه داشته. مدتی است که عملیات حفاری در چند کوچه درکه آغاز شده و اهالی امیدوارند که زودتر قصه آنها و دردسرهای بی‌پایان دفع فاضلاب به خط آخر برسد.

میرزمانی می‌گوید: «با پیگیری‌ شورایاری درکه و همکاری شهرداری ناحیه ۲ در تسهیل امور مجوز حفاری، مدتی است که در چند کوچه‌ محله، عملیات اجرای پروژه تکمیل شبکه فاضلاب از سر گرفته شده است. این عملیات با هدف گسترش و بهبود زیرساخت‌های محله برای تکمیل شبکه فاضلاب شهری انجام می‌شود. امیدواریم با ورود شرکت فاضلاب سریع‌تر مشکلات دفع فاضلاب در درکه به پایان برسد. همچنین برای حل مشکل فاضلاب خیابان شهید مفیدی بازدید میدانی با حضور اهالی محله، معاون بهداشت شهرداری منطقه یک، رئیس مرکز بهداشت محیط درکه و مسئولان شهرداری ناحیه از محل مورد نظر انجام شد. در این بازدید قرار شد علاوه بر پیگیری فوری و مشترک شهرداری ناحیه و مرکز بهداشت، مقدمات لازم برای انجام روال قانونی و جلسه فوری با مدیران مجتمع‌ها برای رفع معضل فراهم شود.» 

شرکت فاضلاب موظف به رفع مشکل شده است

پس از اعتراض ساکنان کوچه جویباران و خیابان‌های بهشتی و مفیدی به تخلیه غیرمجاز فاضلاب مجتمع کوهساران در کانال جمع‌آوری آب‌های سطحی، کمیسیون رفع خطر شهرداری ناحیه 2 برای رسیدگی به این موضوع تشکیل جلسه داد. «مجتبی یاقوتی» معاون فنی و عمران شهردار ناحیه 2 منطقه یک از ابعاد مشکل و کارهای شهرداری می‌گوید: «اگرچه با اقدامات شرکت فاضلاب، لوله‌گذاری شبکه فاضلاب در معابر فرعی درکه و کوهسار حدود 90‌درصد پیشرفت فیزیکی داشته اما لوله‌گذاری در پایین دست این محله‌ها و در محدوده خیابان شهید کچویی و بزرگراه یادگار امام(ره) که زمینه اتصال به اگو شهری را فراهم می‌کند هنوز تکمیل نشده است.

در نتیجه برخی از اهالی محله‌های بالادست مثل ساکنان مجتمع مسکونی کوهسار به گمان تکمیل شدن شبکه فاضلاب به‌صورت غیرمجاز به شبکه متصل شده‌اند. در حالی که به دلیل تکمیل نشدن شبکه فاضلاب، اکنون فاضلاب مجتمع مسکونی کوهسار به کانال آب خیابان شهید بهشتی می‌ریزد و مشکلات فراوانی برای اهالی ایجاد می‌کند.

سال گذشته با پیگیری شهرداری، شرکت فاضلاب یک حلقه چاه جذبی برای دفع فاضلاب مجتمع کوهسار در خیابان بهشتی حفر کرد اما اکنون با پر شدن آن چاه، دوباره فاضلاب مجتمع در خیابان‌های پایین دست سرازیر شده‌ است.» یاقوتی از نتایج جلسه کمیسیون رفع خطر می‌گوید: «پس از تشکیل جلسه کمیسیون رفع خطر شهرداری ناحیه2 به شرکت فاضلاب مهلت معین داده شده است تا آن دسته از منازل و واحدهای مسکونی مجتمع کوهسار را که به‌صورت غیرمجاز به شبکه متصل شده‌اند شناسایی کند. این واحدها باید تا زمان تکمیل شبکه فاضلاب شهری، فاضلاب خانگی را با حفر چاه دفع کنند.»

کد خبر 576689 برچسب‌ها آلودگی آب منطقه ۱ همشهری محله آبفا - آب و فاضلاب شورا یاری رودخانه آلودگی شهر پایتخت

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: آلودگی آب منطقه ۱ همشهری محله آبفا آب و فاضلاب شورا یاری رودخانه آلودگی شهر پایتخت تکمیل شبکه فاضلاب شهری فاضلاب مجتمع مسکونی کانال آب خیابان شدن شبکه فاضلاب شبکه فاضلاب شهرداری ناحیه خیابان بهشتی رودخانه خشکه فاضلاب خانگی شرکت فاضلاب شدن فاضلاب لوله گذاری دفع فاضلاب اهالی محله لوله اصلی پایین دست محله درکه یک لوله خانه ها سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۳۷۴۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولتیماتوم ۱۸ ماهه برای تعیین‌تکلیف شبکه فاضلاب بندرعباس

استاندار هرمزگان گفت: پروژه ایجاد شبکه فاضلاب در محلاتی هم که فاضلابشان مستقیم به خورها می‌ریزد و در طرح اولیه فاضلاب دیده نشده‌اند با سرعت بیشتری از محل مولد سازی املاک دولت آغاز خواهد شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، مهدی دوستی استاندار هرمزگان ظهر امروز در بازدید از تصفیه‌خانه فاضلاب شهر بندرعباس در جمع خبرنگاران اظهار داشت: پروژه فاضلاب یکی از نیازهای اساسی شهر بندرعباس است، این پروژه در ابتدای دولت یک بخش توسعه محدود بود کل قراردادهای منعقد شده آن نهایتا 17 میلیارد تومان بود اما الان به بیش از 3 هزار میلیارد تومان قرارداد رسیده که بخشی قابل توجهی نیز پرداخت شده است. 

وی با تاکید بر اینکه پیشرفت پروژه قابل قبول است و 3 فاز از پروژه به پایان رسیده افزود: سه فاز دوم هم آغاز شده و پیشرفت مناسب و مطابق برنامه دارند یک سری مشکلات هم وجود دارد یکی از مسائل ثبت سفارش و مسائل ارزی است که برای تامین آن از تهران پیگیری خواهیم کرد.

استاندار هرمزگان با اشاره به لزوم پوشش کامل شهر بندرعباس در این طرح اظهار داشت: این پروژه بالغ بر 6 هزار میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد این میزان همه فاضلاب بندرعباس را پوشش نمی‌دهد اما مشکل اساسی را حل می‌کند اما لازم است این پوشش به تمام سایر طرح‌ها از جمله نهضت ملی مسکن و مسکن مهر نیز برسد.

وی با تاکید بر اینکه با برنامه‌ریزی صورت گرفته و پیش‌بینی آینده شهر بندرعباس این پروژه 15 سال آینده نیاز شهر را پوشش می‌دهد گفت: برنامه داریم تا سال 1404 این پروژه و بخش‌هایی که آغاز شده به پایان برسد فعلا متناسب با برنامه، پروژه در حال انجام است.

نماینده عالی دولت در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه متوسط پیشرفت کلی پروژه 57 درصد است به غیر از فاز چهارم سایر فازها پیشرفتی بالای 65 درصد دارند اظهار داشت: فاز چهارم به عنوان فاز اصلی چند مسئله دارد در حوزه مهندسی و تامین کالاهای زمان بر دارد که در جلسه مشترکی که برگزار شد تصمیماتی برای تأمین برق این پروژه گرفته شد. 

وی ادامه داد: چون پروژه در انتهای کار قرار دارد باید شبکه انتقال قدرتش دیده شود بر همین مبنا برق مورد نیاز تامین شده شبکه انتقال هم کشیده خواهد شد و با رفع معارض می‌توانیم برق را تا محل پروژه تامین کنیم. 

دوستی با اشاره به سه مسئله مهم فاضلاب بندرعباس شامل ریختن مستقیم فاضلاب از برخی محلات به خورها، فرسودگی خطوط فاضلاب و شکستگی لوله‌ها و افزودن برخی تأسیسات برای رفع آلودگی فاضلاب گفت: بر همین اساس در جلسه مشترک مصوب شد از 130 کیلومتر بافت لوله و شبکه فرسوده در فاز اول 38 کیلومتر به فوریت آغاز شود. 

وی ادامه داد: پروژه ایجاد شبکه فاضلاب در محلاتی هم که فاضلابشان مستقیم به خورها می‌ریزد و در طرح اولیه فاضلاب دیده نشده‌اند با سرعت بیشتری از محل مولد سازی املاک دولت آغاز خواهد شد و تا 18 ماه آینده بخش عمده‌ای از فاضلابی که به خورها ریخته می‌شود جمع‌آوری کنیم و نوسازی لوله‌ها را نیز سرعت ببخشیم. 

استاندار هرمزگان با اشاره به لزوم بر اهمیت ساماندهی فاضلاب شهرک پیامبر اعظم بندرعباس گفت: برای این شهرک تصمیم‌گیری شد شبکه فاضلاب از طریق سرمایه‌گذار با اعتبار 1500 میلیارد تومان ایجاد شود و تا ماه‌های آینده این پروژه نیز شروع شود تا پرونده فاضلاب شهر بندرعباس برای بلند مدت بسته شود. 

وی با اشاره به افتتاح 3 هزار واحد مسکونی طرح نهضت ملی مسکن تا پایان سال و بهره‌برداری از 1500 واحد دیگر در سال 1404 در شهر بندرعباس گفت: با توجه به پروژه 15 هزار واحدی شهر بندرعباس و همچنین برخی شهرک‌های مسکونی و اضافه شدن حجم فاضلاب، افق طرح تصفیه فاضلاب بلند مدت و جامع دیده شده است. 

گفتنی است استاندار هرمزگان با حضور در تصفیه خانه شهر بندرعباس از طرح فاز یک، فاز دو و فاز چهار این پروژه بازدید و به مناسبت روز کارگر از کارگران این مجموعه با اهدای گل تجلیل کرد. 

انتهای پیام/864/.

دیگر خبرها

  • پروژه های آب و فاضلاب جنوب استان اردبیل ساماندهی می شود
  • پروژه های آب و فاضلاب جنوب استان اردبیل ساماندهی می شوند
  • مساجد پنهان در کوچه‌پس‌کوچه‌های توکیو
  • مشکل سرایت بنزین به آب‌های سطحی اهواز در حال رفع است
  • دریچه‌های فاضلاب خیابان ادهم اهواز و دردسر‌های آن برای رانندگان به روایت فیلم
  • طرح جلوگیری از ورود مستقیم فاضلاب برخی محله‌ها به خورها آغاز می‌شود
  • نوسازی و توسعه خطوط جمع آوری فاضلاب بندرعباس ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار می خواهد
  • اولتیماتوم ۱۸ ماهه برای تعیین‌تکلیف شبکه فاضلاب بندرعباس
  • اتصال فاضلاب در بندرعباس به تصفیه خانه افزایش می‌یابد
  • قطعی برق در برخی مناطق شهرکرد