Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-05@00:00:31 GMT

جای پارک  ۵۰ هزارتومان!

تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۲۳۷۴۱

جای پارک  ۵۰ هزارتومان!

همشهری آنلاین_حسن حسن‌زاده:  اگر از موانع موجود بر سر راه نوسازی بافت فرسوده، خانه‌های قدیمی که پارکینگ ندارند و کوچه‌های کم‌عرض محله بگذریم، فعالیت برخی صنوف در خیابان‌های پر تردد این محله هم به این معضل قدیمی دامن می‌زند. اهالی محله‌های درکه و اوین از تعمیر خودرو توسط تعمیرکاران در حاشیه خیابان درکه می‌گویند که زمینه‌ساز ترافیک و کندی رفت‌وآمد خودروها می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین پارکینگ نداشتن رستوران‌ها، سدمعبر پیاده‌رو توسط این واحدهای صنفی و توقف دوبله خودروها در مقابل رستوران‌ها از دیگر پیامدهای کمبود جای پارک در درکه و بروز مشکلات ترافیکی در این محله است. در ادامه سری به محله درکه زدیم و در گفت‌وگو با اهالی و شوریاران به ابعاد این مشکل پرداختیم.  

از میدان دانشگاه که مسیر خیابان درکه را در پیش می‌گیریم، درست در محدوده مرزی محله‌های اوین و درکه، ردیف تعمیرگاه‌های خودرو جلب توجه می‌کند. فعالیت‌ این واحدهای صنفی به‌ویژه در محدوده‌ای که عرض خیابان کمتر می‌شود، مشکلات بسیاری برای عابران و خودروهای عبوری ایجاد کرده است. در حاشیه خیابان، ابزار و لوازم تعمیر خودرو اطراف یک خودرو لوکس تلنبار شده و چند تعمیرکار جوان هم برای رسیدگی به مشکل خودرو مشغول کارند. تعمیرکاران بدون توجه به باریک شدن مسیر عبور خودروها، در حاشیه خیابان دست به کار تعمیر خودرو شده‌اند.

«مهدی ضیایی» یکی از اهالی محله می‌گوید: «خودروهایی که مقابل تعمیرگاه‌ها توقف کرده‌اند مسیر عبور خودروها را باریک می‌کنند. حوالی غروب و روزهای آخر هفته که گذر گردشگران به درکه می‌افتد به دلیل افزایش حجم ترافیک و رفت‌وآمد خودروها این معضل بیشتر خودنمایی می‌کند. این تعمیرگاه‌ها فضای مناسب برای تعمیر چند خودرو به‌صورت همزمان را ندارند و در نتیجه خودرو مشتریان را در حاشیه خیابان درکه، پارک و تعمیر می‌کنند.»

مسیر پیاده‌رو مسدود است

در محدوده فعالیت تعمیرکاران در خیابان درکه، ابزار و تجهیزات هم گوشه خیابان تلنبار شده و در برخی نقاط عبور خودروها با مشکل مواجه شده. اما سدمعبر پیاده‌رو هم معضل دیگری است که گریبان اهالی و عابران پیاده را می‌گیرد. «فریدون منوچهری» یکی دیگر از اهالی درکه می‌گوید: «علاوه بر تعمیرگاه‌ها که با پارک و تعمیر خودرو در حاشیه خیابان مسیر رفت‌وآمد خودروها و عابران را مسدود می‌کنند، این معضل در مقابل رستوران‌های خیابان احمدپور هم دیده می‌شود.

متأسفانه این واحدهای صنفی هم با قرار دادن گلدان‌ و موانع مختلف در ورودی رستوران، یک مسیر اختصاصی برای ورود به رستوران می‌سازند و راه عبور عابران را مسدود می‌کنند. در نتیجه عابران پیاده مجبورند وارد خیابان شوند و به مسیر خود ادامه دهند. این درحالی است که به دلیل رفت‌وآمد بی‌وقفه خودروها و ترافیک خیابان احمدپور، نگرانی‌هایی برای بروز حوادث ناگوار برای عابران وجود دارد.» 
اما جای پارک در خیابان‌های‌ درکه و احمدپور و دیگر معابر اصلی این محله گوهری کمیاب و در روزهای آخر هفته گوهری نایاب است. خانه‌های قدیمی درکه که به دلایل مختلف از روند نوسازی جا مانده‌اند پارکینگ ندارند و آخر هفته‌ها هم خیابان‌های اصلی و فرعی محله توسط خودرو گردشگران قرق می‌شود. این گره کور با توجه به پارکینگ نداشتن صنوفی مثل رستوران‌ها و اشغال شدن پارک‌های حاشیه‌ای توسط برخی صنوف دیگر مثل تعمیرگاه‌ها، کورتر می‌شود. منوچهری می‌گوید: «یکی از معضلات جدی درکه، عرض کم معابر و حجم بالای ترافیک است. در خیابان احمدپور برخی از رستوران‌ها نوسازی و عقب‌نشینی کرده‌اند. اما آنها علاوه بر سدمعبر پیاده‌رو، فضای ایجاد شده بعد از عقب‌نشینی را به جای پارک خودرو مشتریان خود تبدیل کرده‌اند. در نتیجه این عقب‌نشینی تأثیری بر روان شدن ترافیک خیابان نداشته است.» 

اخطار برای واحدهای صنفی متخلف

گلایه اهالی محله درکه درباره سدمعبر و ایجاد مشکلات ترافیکی توسط برخی واحدهای صنفی این محدوده را با «مجید محمدی» رئیس اداره ساماندهی مشاغل شهرداری منطقه یک در میان می‌گذاریم. او می‌گوید: «افرادی که بدون مجوز در حاشیه خیابان یا بزرگراه به تعمیر خودرو می‌پردازند و سبب ایجاد مشکل ترافیکی می‌شوند توسط عوامل رفع سدمعبر شهرداری ناحیه جمع‌آوری می‌شوند.

برای واحدهای صنفی تعمیرات خودرویی هم که در حاشیه خیابان یا پیاده‌رو خودرو، تعمیر و در عبور و مرور خودروها و تردد عابران پیاده مشکل ایجاد می‌کنند پس از بازدید کارشناسان شهرداری و شرکت ساماندهی، اخطار صادر می‌شود. در صورتی که واحد صنفی مورد نظر پس از صدور اخطار دوم همچنان به سدمعبر پیاده‌رو یا سواره‌رو ادامه دهد، مقدمات برای صدور رأی پلمب به اجرا درمی‌آید.»

محمدی از رصد مستمر واحدهای خدمات خودرویی و رستوران‌های خیابان درکه می‌گوید: «یکی از کارشناسان اداره ساماندهی در شهرداری ناحیه مستقر است و مستمر از واحدهای صنفی خدمات‌ خودرویی، رستوران‌ها و... محدوده درکه و اوین بازدید می‌کند. تا امروز برای برخی از واحدهای صنفی رأی اخطار صادر شده است. شهروندان هم می‌توانند در صورت مشاهده تخلفات، موضوع را از طریق سامانه ۱۳۷ اطلاع‌رسانی کنند تا در سریع‌ترین زمان ممکن مقدمات رفع سدمعبر فراهم شود.»

حل مشکل در گرو ساخت پارکینگ طبقاتی 

شورایاران محله درکه ساخت پارکینگ طبقاتی و مکانیزه را راهکار اصلی حل معضل ترافیک در محله می‌دانند. «سید محسن میرزمانی» عضو شورایاری محله درکه می‌گوید: «کمبود جای پارک در محله ریشه اصلی بخش زیادی از مشکلات ترافیکی درکه است. علاوه بر اهالی محله، رستوران‌ها و دیگر صنوفی که از ورود گردشگر به درکه درآمدزایی می‌کنند هم از ساخت پارکینگ طبقاتی در درکه استقبال خواهند کرد.

توسعه پارکینگ عمومی در درکه نه تنها جلو برخی تخلفات و بی‌قانونی‌ها مثل پارک دوبله، سدمعبر سواره‌رو و پیاده‌رو را می‌گیرد، بلکه اهالی کوچه‌های کم‌عرض درکه را هم از گرداب مشکلات کمبود جای پارک نجات می‌دهد.» اکنون که شورایاران ریشه مشکلات ترافیکی محله و سدمعبر سواره‌رو و پیاده‌رو توسط برخی صنوف را نتیجه کمبود جای پارک در محله می‌دانند سراغ بررسی وضعیت پارکینگ عمومی در این محله می‌رویم.

مدت زیادی از ساخت یک پارکینگ روباز در نزدیکی میدان درکه نمی‌گذرد اما شورایاران از گنجایش کم این پارکینگ و لزوم توسعه پارکینگ عمومی در محله می‌گویند. میرزمانی ادامه می‌دهد: «پارکینگ عمومی میدان درکه فقط برای حدود ۸۰ خودرو ظرفیت دارد. فضای دیگری در نزدیکی خانه معلم در خیابان درکه هم با ظرفیت حدود ۲۰ خودرو به پارکینگ اختصاص داده شده اما هرگز پاسخگوی نیاز محله نیست. شورایاری مدت‌هاست که پیگیر ساخت یک پارکینگ طبقاتی در خیابان درکه است ولی هنوز خبری از ساخت این پارکینگ نیست. با توسعه پارکینگ عمومی در محله، توقف دوبله خودروها مقابل رستوران‌ها، پل‌ها، ورودی کوچه‌ها و... کمتر خواهد شد.»

قصه کمبود جای پارک در درکه و پیامدهای آن برای اهالی سر دراز دارد. پدیده اجاره جای پارک توسط افراد ناشناس یکی از پیامدهای کمبود پارکینگ عمومی در این محله سال‌هاست گریبان برخی از اهالی و به‌ویژه گردشگران را می‌گیرد. در خیابان‌های درکه به‌ویژه‌ در معابر منتهی به مسیرهای گردشگری، پیدا کردن افرادی که به‌صورت غیرمجاز پارک حاشیه‌ای را اجاره می‌دهند کار دشواری نیست.

کافی‌است با خودرو شخصی چند دقیقه‌ای در خیابان‌های درکه به دنبال جای پارک برگردیم تا با قیمت‌های عجیب و غریب جای پارک آشنا شویم. میرزمانی می‌گوید: «متأسفانه کمبود جای پارک پیامدهای حاشیه‌ای مثل اجاره جای پارک توسط افراد غیربومی و ناشناس را به همراه دارد؛ افرادی که گاهی تا ۵۰ هزارتومان هم جای پارک حاشیه خیابان را به گردشگران اجاره می‌دهند. این افراد با انواع و اقسام موانع جای پارک را خالی نگه می‌دارند و به گردشگران اجاره می‌دهند. اگرچه چند بار با همکاری نیروی انتظامی و راهنمایی و رانندگی بساط این افراد را جمع کرده‌ایم اما باز هم فعالیت آنها در محله ادامه دارد.»

کد خبر 588443 برچسب‌ها ترافیک - شهری همشهری محله ترافیک - مقررات شهر پایتخت حمل و نقل شهری

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ترافیک شهری همشهری محله ترافیک مقررات شهر پایتخت حمل و نقل شهری کمبود جای پارک پارکینگ عمومی سدمعبر پیاده رو حاشیه خیابان مشکلات ترافیکی پارکینگ طبقاتی واحدهای صنفی خیابان درکه تعمیرگاه ها تعمیر خودرو رستوران ها اهالی محله محله درکه رفت وآمد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۲۳۷۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ حالتی که حمل خودروهای توقیفی با جرثقیل را الزامی می‌ کند

تین نیوز

رئیس پلیس راهور فراجا به تشریح حالت هایی پرداخت که در آن ها حمل خودروهای توقیفی با استفاده از جرثقیل الزامی است و در آن شرایط، رانندگان متخلف نمی توانند خودشان خودروهای خود را به پارکینگ انتقال دهند.

 

به گزارش تین نیوز به نقل از تجارت نیوز، سردار سید تیمور حسینی رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور  درباره این که با توجه به اظهارات اخیر فرمانده فراجا مبنی بر این که در صورت توقیف یک خودرو، پلیس اصراری به انتقال آن به پارکینگ با جرثقیل ندارد، بنابراین در چنین شرایطی، جرثقیل های زیر نظر تعاونی های تحت قرارداد با پلیس راهور، در چه وضعیتی باید خودروهای توقیفی را انتقال دهند و در چه شرایطی خود رانندگان می توانند این کار را انجام دهند، توضیح داد: عموم شهروندان باید توجه داشته باشند که وقتی یک خودرو به هر دلیلی توقیف می شود، اگر خود راننده خودروی توقیفی بتواند، وسیله نقلیه خود را به پارکینگ انتقال دهد، نیازی به حمل با جرثقیل وجود ندارد و کسی هم نمی تواند راننده را مجبور کند که خودرویش را با جرثقیل ببرد.

وی افزود: جرثقیل تنها در چهار حالت می تواند خودروی توقیفی را به پارکینگ انتقال دهد و در سایر حالت ها رانندگان خودروهای توقیفی در صورت تمایل می توانند خودشان با همراهی یک مامور پلیس راهور، خودرو را به پارکینگ ببرند؛ حالت اول وقتی است که راننده در محل حضور نداشته باشد، حالت دوم شرایطی است که راننده در محل حضور دارد، اما از رفتن به پارکینگ استنکاف می کند، حالت سوم وقتی است که راننده در محل حضور دارد، اما شرایط مساعدی برای انجام رانندگی ندارد و حالت چهارم نیز زمانی است که خودرو به هر دلیلی قادر به حرکت نیست و حتما باید با جرثقیل حمل شود. به جز این چهار حالت، نیازی به انتقال خودروی توقیفی به پارکینگ با استفاده از جرثقیل وجود ندارد.

حسینی ادامه داد: هیچ جرثقیلی نمی تواند خودسرانه یک خودرو را به پارکینگ انتقال دهد و زمانی که یک خودرو به هر دلیلی توقیف می شود، حتما یک مامور پلیس راهور در صحنه حضور دارد. ماموران پلیس نیز نسبت به قوانین آگاه هستند و اجازه نمی دهند که هیچ راننده جرثقیلی، با اصرار رانندگان را مجبور کنند که خودروهای توقیفی حتما با جرثقیل به پارکینگ بُرده شوند، اما احیانا اگر در یک مورد خاص، در شرایطی که قانون به راننده متخلف اجازه داده بود که خودش خودرو را به پارکینگ ببرد، اما راننده جرثقیل اصرار به انجام این کار داشت و مامور پلیس حاضر در صحنه نیز قانون را رعایت نکرد، شهروندان حتما می توانند موضوع را از طریق سامانه ۱۹۷ به مرکز نظارت همگانی فراجا اطلاع دهند.

رئیس پلیس راهور فراجا همچنین تاکید کرد: تعرفه حمل خودرو با جرثقیل براساس مکان و زمان فعالیت جرثقیل، نوع خودروی حمل شده و مسافت طی شده تا پارکینگ مشخص است و هیچ راننده جرثقیلی حق ندارد، بیش از تعرفه های مصوب، مبلغی را از رانندگان خودروهای توقیفی دریافت کند. البته اگر هر کدام از شهروندان نسبت به دریافت وجه اضافه توسط رانندگان جرثقیل ها اعتراض داشتند، بازهم می توانند موضوع را از مسیر سامانه ۱۹۷ به مرکز نظارت همگانی پلیس که زیر نظر بازرسی فراجا فعالیت می کند، اطلاع دهند و مطمئن باشند که پلیس به تمام گزارشات و شکایات مردمی که از طریق این سامانه مخابره می شود، رسیدگی خواهد کرد.

وی در پایان تصریح کرد: اگرچه همواره شهروندان گزارش ها و گلایه هایی را نسبت به تخلفات رخ داده در حمل خودروهای توقیفی به پارکینگ با استفاده از جرثقیل به سامانه ۱۹۷ اعلام می کنند، اما این مساله جزو شکایت های اصلی مردم درباره حوزه های عملکردی و نظارتی پلیس راهور نیست و بیشتر شکایت های شهروندان به مرکز نظارت همگانی فراجا، درباره تخلفات آموزشگاه های رانندگی، اعتراض به فرآیند پیگیری تصادفات و مسائل مربوط به جرایم رانندگی است.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • چرا در تهران قدیم خودرو‌ها وسط خیابان پارک می‌کردند؟
  • احداث ۲۰ پروژه جدید در جنوب تهران/ ساخت پارکینگ زیرسطحی در محله جوادیه
  • چرا در تهران قدیم خودروها وسط خیابان پارک می‌کردند؟
  • بررسي مسائل و مشکلات محله تخت استاد يزد
  • خیابان‌های بوکان به پارکبانان سپرده می‌شوند
  • ۴ حالتی که حمل خودروهای توقیفی با جرثقیل را الزامی می‌ کند
  • آماده‌سازی ۲۵ پارکینگ در اطراف بازار اصفهان برای پارک موتورسیکلت‌ها + لیست پارکینگ‌ها
  • خیابان های بوکان به پارکبانان سپرده می شوند
  • فرماندار: طرح تأمین پارکینگ اطراف حرم مطهر رضوی را تحویل دولت داده‌ایم 
  • اجرای پروژه توسعه زیرساختی پارکینگ باران در مجتمع گردشگری صفه